NVM Update
NVM online bieden en de erecode
Is het systeem NVM Online Bieden strijdig met de Erecode? In dit artikel wordt op deze vraag ingegaan.

Wat is NVM Online Bieden?
NVM Online Bieden is een digitaal en inzichtelijk inschrijvingssysteem voor de verkoop van woningen en grond. Het is een biedproces waarbij iedereen kan zien wat er geboden wordt met een duidelijk start-en eindpunt.

Is NVM Online Bieden in strijd met de erecode?
Regel 1 van de Erecode bepaalt dat een NVM-lid in zijn communicatie dient te waken voor een onjuiste beeldvorming over personen, zaken en rechten en over zijn werkwijze, belangen en positie. Misverstanden, teleurstellingen, klachten over makelaars etc. ontstaan vaak doordat het publiek een onjuiste voorstelling van zaken heeft. Bijvoorbeeld er is een verkeerde voorstelling van het verloop van de onderhandelingen. Door gebruik te maken van NVM Online Bieden worden dit soort misverstanden juist voorkomen.
 
Transparant en gelijke omstandigheden
Het onderhandelproces van NVM Online Bieden is transparant. Bij NVM Online Bieden weten partijen immers waar zij aan toe zijn en wordt het onderhandelproces uitgebreid omschreven in de Algemene voorwaarden NVM Online Bieden. Een deelnemer van NVM Online Bieden is daarom bekend met het feit dat er meerdere partijen kunnen meebieden en dat de biedingen inclusief de voorwaarden zichtbaar zijn voor andere deelnemers. Er worden gelijke omstandigheden gecreëerd voor het uitbrengen van een bod. De werkwijze van NVM Online Bieden is bij alle deelnemers bekend en iedereen krijgt een eerlijke kans om mee te bieden op de betreffende woning. Het onderhandelproces van NVM Online Bieden is daarom transparant, zorgvuldig en in lijn met de Erecode.  

Let wel, het voorgaande neemt niet weg dat wanneer een NVM-lid gebruik wenst te maken van NVM Online Bieden het object eerst, conform artikel 16 lid 1 en 4 Reglement Lidmaatschap en Aansluiting, zal moeten worden aangemeld via het uitwisselingssysteem (TIARA).

Praktische informatie
Wilt u meer weten over NVM Online Bieden of er ook mee aan de slag? Bekijk de website: www.nvmonlinebieden.nl en meld u aan.
 
Aanmelden kan via het aanmeldformulier
Hier vindt u een overzicht van de meest recente campagne materialen.
Een overzicht van de Online Bieden specialisten vindt u hier.
Kosten? Het 1ste object is gratis, daarna draagt u 100,- euro per plaatsing af aan Online Bieden.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edzard Bijvoet, Directeur Online Bieden & speciale projecten bij NVM Holding, via het e-mailadres: onlinebieden@nvm.nl
Postbus 2222 - 3430 DC Nieuwegein - Telefoon: (030) 608 51 85
Copyright © NVM - Alle rechten voorbehouden
    
Geef hier uw persoonlijke interesse op en ontvang deze nieuwsbrief op maat
                                                           
...